Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το παρασκήνιο της καμπάνιας κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου


Το παρασκήνιο της καμπάνιας κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου



Η πρώτη επίσημη έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο σύγκρισης των επιπτώσεων στο αναπνευστικό σύστημα του ηλεκτρονικού και συμβατικού τσιγάρου εκπονήθηκε από το Fab laboratory, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας.

Το ενδεικτικό της υπόθεσης είναι ότι όσοι συμμετείχαν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος γνώριζαν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η υπόθεση είναι δυσώδης. Πίσω από την βιαστική απόφαση για την απαγόρευση χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου κρύβονται παιχνίδια συμφερόντων, θελήματα καπνοβιομηχανιών και εκμετάλλευση από ειδικά ινστιτούτα με σκοπό να υφαρπάξουν κομμάτι από την «πίτα». Γνωστός γιατρός, μάλιστα, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην καμπάνια κατά του καπνίσματος φέρεται να σχετίζεται επαγγελματικά με δίκτυο «αποτοξίνωσης καπνιστών» το οποίο λειτουργεί με πληθώρα εξειδικευμένων ιδιωτικών ιατρείων τα οποία φυσικά διαθέτουν στους καπνιστές τα ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την περίοδο της διακοπής (τσίχλες, αυτοκόλλητα κλπ.).

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στις 12 Δεκεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους μήνες, οι φορείς που συνεργάζονται στο πρόγραμμα «Πνοή» διεξήγαγαν μια μελέτη για τις άμεσες επιδράσεις του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία του ανθρώπου. Για πρώτη φορά στον κόσμο, οι επιδράσεις αυτές συγκρίθηκαν με εκείνες που προκαλούν το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του κοινού τσιγάρου. Οι υπεύθυνοι της επιστημονικής ομάδας ήταν ο δρ. Ανδρέας Φλουρής, ο αναπλ. καθηγητής Αθανάσιος Τζιαμούρτας και ο καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο που επιλέχθηκε ήταν από τα πιο διαδεδομένα στην ελληνική αγορά, ενώ το υγρό γεμίσματος φίλτρων είχε γεύση καπνού και περιεκτικότητα νικοτίνης 11mg/ml.

Με βάση τα δεδομένα της συγκεκριμένης μελέτης συμπεραίνεται ότι το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου συνοδεύονται από μια μικρή αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, κλινικά ασήμαντη αποφρακτική τάση. Αντίθετα, το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του κοινού τσιγάρου προκαλούν εμφανή απόφραξη των αεραγωγών, η οποία κρίνεται κλινικά σημαντική.

Τα ευρήματα της μελέτης αυτής παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε. του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, και θα δημοσιευτούν στο άμεσο μέλλον σε έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας:

  

Μελέτες σε εξέλιξη και από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Ο καθηγητής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αριστείδης Τσατσάκης αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο ασφαλές από το συμβατικό.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι οπωσδήποτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο ασφαλές από το κάπνισμα ενός συμβατικού τσιγάρου. Οι επιπτώσεις στην υγεία από το κάπνισμα σε πάρα πολλά συστήματα του οργανισμού είναι γνωστές. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διενεργεί μελέτες σε σχέση με τον τρόπο απορρόφησης της νικοτίνης από τον οργανισμό μέσω του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Με πειράματα, οι επιστήμονες του Εργαστηρίου σε συνεργασία με άλλα εργαστήρια της χώρας και του εξωτερικού προσπαθούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με τις προσλήψεις της νικοτίνης από τον οργανισμό, τις συγκεντρώσεις και γενικά να εξακριβώσουν αν οι ουσίες που χρησιμοποιούνται έχουν κάποια επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Οπωσδήποτε όμως δεν υπάρχουν οι τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που παράγονται από την καύση του συμβατικού τσιγάρου».

Τα αναπάντητα ερωτήματα και το ψέμα

Φυσικά λοιπόν, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα από την απόφαση του Ε.Ο.Φ. και συγκεκριμένα όταν στο κείμενο αναφέρεται προς τους καταναλωτές πως δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια αυτών των προϊόντων.

Διαβάστε τα έγγραφα του Ε.Ο.Φ.

      

Επίσης, όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο οργάνωσε το ίδιο το Υπουργείο Υγείας και μάλιστα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του προέδρου της επιτροπής κατά του καπνίσματος Παναγιώτη Μπεχράκη. Το συνέδριο έγινε στις 8-10 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ίδια περίοδο που προχώρησαν στην απαγόρευση. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την πρόσκληση για το Συνέδριο, θα δει πως στα μέλη της Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής συμμετέχει και ο σημερινός πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., Ιωάννης Τούντας.


Δημοσίευμα zougla.gr ( http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=435087&cid=4 )

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Αυτό θα πει γλίτωσαν παρά τρίχα


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Αυτό θα πει γλίτωσαν παρά τρίχα


Ένας ζευγάρι βγήκε βόλτα με τη μηχανή στην Αυστραλία...

  και είχε βάλει μια κάμερα να καταγράφει την βόλτα τους ώστε μετά να την "ανεβάσουν" στο YouTube. Είναι τυχεροί και μόνο που...

  έζησαν για να την ανεβάσουν γιατί παραλίγο ένας οδηγός με φορτηγάκι να τους πέσει επάνω του



Σοκαριστικό video! Μπήκε σε κατάστημα με το αυτοκίνητο...............


Σοκαριστικό video! Μπήκε σε κατάστημα με το αυτοκίνητο για να σκοτώσει την πρώην του!Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε πριν λίγες μέρες στην πόλη… Columbia του Tennessee, όταν ένας...



40χρονος άνδρας εισέβαλε με το αυτοκίνητό του σε κατάστημα της περιοχής προσπαθώντας να πατήσει την πρώην σύντροφό του!



Το εντυπωσιακό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει ολόκληρο το σκηνικό όπως καταγράφηκε από διαφορετικές κάμερες του καταστήματος.



Ο Eric Whitaker, οδηγός του αυτοκινήτου, φαίνεται να κυνηγά την πρώην του με το αυτοκίνητο κι εκείνη σε μια προσπάθεια να σωθεί, μπαίνει μέσα στο μαγαζί. Αντί όμως ο 40χρονος να σταματήσει, σπάζει την τζαμαρία και εισβάλει στο κατάστημα, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές ανθρώπινες ζωές.



Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν ούτε η 37χρονη γυναίκα, ούτε κανείς από τους πελάτες και τους υπαλλήλους.

VIDEO: Δείτε τί έπαθε αυτός ο τύπος...


 VIDEO: Δείτε τί έπαθε αυτός ο τύπος...


Οι...χορευτικές ικανότητες του επαγγελματικού φορτηγού εντυπωσιάζουν το πλήθος...ο τυπάς όμως που βλέπετε κάθεται αρκετά κοντά στο φορτηγάκι ώστε να......



 

O εξωγήινος που επέζησε στη συντριβή του Roswell.


O εξωγήινος που επέζησε στη συντριβή του Roswell.

Στις 3000 περίπου σελίδες της απόρρητης έκθεσης Serpo, που αποκαλύφθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2005 στο ευρύ κοινό, περιγράφεται ένας εν ζωή εξωγήινος σε εγκαταστάσεις των Η.Π.Α. 



Ο πρώην διευθυντής της CIA W.Casey, ο τότε Υπουργός Άμυνας C.Weinberger και διάφοροι επιστημονικοί σύμβουλοι αποκαλύπτουν στις απόρρητες σελίδες τα πάντα για τον εξωγήινο επιζών της συντριβής του Roswell, που ονομάζεται ΕΒE (Extraterrestrial Biological Entities).

Το 1947, μετά τη συντριβή, όλο το υλικό, οι νεκροί αλλά και ο επιζών εξωγήινος μεταφέρθηκαν αρχικά στην αεροπορική βάση του Roswell και στη συνέχεια στο Los Alamos, την ασφαλέστερη βάση στον κόσμο. Ενώ ένα μεγάλο μέρος του υλικού μεταφέρθηκε αργότερα στο Dayton του Οχάιο, που εδρεύει το εξωγήινο τμήμα τεχνολογίας της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α., ο ΕΒΕ στεγάστηκε σε ένα ειδικό χώρο στο Los Alamos και στη Sandia (Albuquerque).





Ο ΕΒΕ (το όνομα του δόθηκε από το στρατό) δεν είχε ανθρώπινα χαρακτηριστικά, εκτός από τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα. Ο οργανισμός του, το δέρμα του, το σύστημα της αναπνοής του, το αίμα του και το μυαλό του ήταν εντελώς διαφορετικά από εκείνα των ανθρώπων. Αν και ο ΕΒΕ δεν είχε φωνητικές χορδές όπως οι άνθρωποι, μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης που του έγινε από τους στρατιωτικούς γιατρούς μπόρεσε να μιλήσει. Ήταν εξαιρετικά ευφυής και γρήγορα έμαθε αγγλικά, κυρίως από το στρατιωτικό προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για την ασφάλεια και τη φροντίδα του.


Ο ΕΒΕ αποκάλυψε ότι ήταν από τον πλανήτη Serpo, 38,42 έτη φωτός από τη Γη στο σύστημα Ζέτα Reticuli και χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει στον πλανήτη μας. Η διάρκεια ζωής του είδους του είναι μεταξύ 350 και 400 χρόνια και μια δικιά τους μέρα διαρκεί περίπου 40 ώρες και μετριέται βάση των δύο ήλιων τους, που είναι εντελώς διαφορετικοί από τον δικό μας. Τα όντα Eben είναι φιλικά και δεν επιθυμούν να βλάψουν το ανθρώπινο είδος.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο ΕΒΕ παρέμεινε ζωντανός μέχρι το 1952, και πριν πεθάνει ήταν φοβερά θυμωμένος από τη στιγμή που του ζητήθηκε να μάθει στο στρατιωτικό προσωπικό να χειρίζεται όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο ufo που συνετρίβει.

Στο τέλος της έκθεσης σημειώνεται, ότι εκτός από τους Eben υπάρχουν και άλλοι εξωγήινοι πολιτισμοί και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το γνωρίζουν. Επίσης αναφέρεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Γη χιλιάδες χρόνια πριν, είχε επισκέπτες από διαφορετικούς εξωγήινους πολιτισμούς, χωρίς να αναφέρονται αναλυτικότερα.

Το 1961, φυλακίστηκε στον Καναδά ένας εξωγήινος του είδους Trantaloid, ο οποίος πέθανε ένα χρόνο μετά. Το 1988, ο Bob Lazar έβλεπε στην περιοχή 51 μέσα απ΄τα τζάμια, ένα κοντό γκρι πλάσμα που δεν έμοιαζε με άνθρωπο…

Η αυθεντικότητα των 3000 περίπου σελίδων της απόρρητης έκθεσης Serpo, δεν έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα ούτε από την Αμερικανική κυβέρνηση , ούτε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Από την σύλληψη έως την γέννηση σε 4min (Vid)


Από την σύλληψη έως την γέννηση σε 4min (Vid)

Σε αυτό το εκπληκτικό βίντεο παρουσιάζεται με ακρίβεια η εξέλιξη του ανθρώπινου εμβρύου, από την στιγμή την σύλληψης έως και την γέννηση.






Μοναδική «εσωτερική» παραλία στην Ιαπωνία


Μοναδική «εσωτερική» παραλία στην Ιαπωνία

Το «Ocean Dome» αποτελεί ένα θεαματικό μέρος του συγκροτήματος «Phoenix Seagaia Resort» και είναι στην ουσία μια τεράστια «κλειστή» παραλία με άμμο (είδος λεπτού άσπρου μαρμάρου) και θαλασσινό νερό, όπου οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους όλες τις εποχές του χρόνου!


Η θερμοκρασία του νερού (που περιέχει την ιδανική ποσότητα αλατιού!), η υγρασία και ο αέρας στο χώρο ελέγχονται από high tech μηχανήματα, ενώ ένα ειδικό σύστημα δημιουργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεγάλα κύματα για τους λάτρεις του σερφ.





Επιπλέον, το κτίριο όπου «στεγάζεται» η παραλία έχει τη μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οροφή στον κόσμο, παρέχοντας σε μόνιμη βάση έναν… καταγάλανο ουρανό στους λουόμενους. Ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί ανάλογα, με βράχους και φοίνικες, έτσι ώστε να προσομοιάζει με κανονική εξωτερική παραλία, ενώ όλων των ειδών τα θαλασσινά σπορ είναι… διαθέσιμα! Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι… πού θα βρεις χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου!







...όσο ψηλά και αν είσαι...( SEXY )


Πάντα υπάρχει κάποιος που θα σε δεί...[Pics]...όσο ψηλά και αν είσαι...


 

ΠΡΟΤΕΙΝΌΜΕΝΑ LINK