Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τα τελευταία θετικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού


Δεν έκαναν και κάτι στον Ολυμπιακό

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τα τελευταία θετικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού και το νέο στόχο που πρέπει να θέσουν οι "ερυθρόλευκοι"

Οι υποχρεώσεις δεν ολοκληρώθηκαν, υπάρχει ένας αγώνας κυπέλλου με τον Πιερικό στην Κατερίνη, ωστόσο, ήταν τέτοια η πίκρα του κόσμου, που αισθάνθηκαν την ανάγκη να προσδιορίσουν το εγγύς μέλλον.



Στο μονοπάτι αυτό, "έκατσε" η νίκη επί της Άρσεναν. Αυτό το αποτέλεσμα δε συνοδεύτηκε με πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λίγκ, ανέβασε όμως το ηθικό του κόσμου και σε συνδυασμό με την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, στο λιμάνι συνεχίζουν να σκέφτονται και ευρωπαϊκά.

Επί της ουσίας βέβαια, δεν έκαναν και κάτι! Η συνέχεια στην Ευρώπη θα δοθεί σε ενάμιση μήνα, όσο για το πρωτάθλημα μετά και το πέρας της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΣ, μπορώ με βεβαιότητα να γράψω ότι κατακτήθηκαν τέσσερα άνετα τρίποντα με καλή μπάλα κατά διαστήματα, όμως δεν αποτελούν και εγγύηση για την συνέχεια. Ο Ολυμπιακός οφείλει να θέσει καινούργιο στόχο.

Κυνηγάει ακόμη


Δεν ξέρω τι θα πει ο Βαλβέρδε κοιτάζοντας το πρόγραμμα, όμως οι νίκες που πήρε  η ομάδα του, δεν φτάνουν για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Αν προστεθούν τα παιχνίδια που χρωστάει ο Παναθηναϊκός και αν υποθέσουμε ότι οι "πράσινοι" θα πάρουν το ...εξάποντο, τότε ο Ολυμπιακός είναι πίσω στην βαθμολογία. Και είναι πίσω γιατί έχασε στην Τρίπολη. Αυτή ήταν το αποτέλεσμα εκτός προγράμματος και αυτό συνεχίζει να... κυνηγάει την ομάδα.

Το καλό για τους "ερυθρόλευκους" είναι, ότι δεν ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι. Και δεν έχουν και καμία δουλειά να το κάνουν. Αντιθέτως ως ομάδα που σέβεται την ιστορία της και τη φανέλα της, θα πρέπει να καθορίσει και τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τα μεταγραφικά. Δεν συντρέχει λόγος να αφήσει δεξιά κι αριστερά να διαρρέουν διαφόρων ειδών φήμες.

Το καλύτερο που έχουν να πράξουν οι Ολυμπιακοί, είναι αυτή την φορά, να πουν αν πρόκειται να κινηθούν στις μεταγραφές και αν ναι, ας ξεκαθαρίσουν τους στόχους. Δεν εννοώ να ανακοινώσουν και ονόματα, αυτό είναι κάτι πραγματικά δύσκολο να συμβεί. Τουλάχιστον όμως να προστατεύσουν την ομάδα τους, αλλά και την ηρεμία τους, ορίζοντας οι ίδιοι το τι θα προσπαθήσουν να κάνουν. 

Επαναλαμβάνω, αυτό για το σκέλος εκτός των γραμμών, γιατί εντός γηπέδου, η ιστορία μόλις έχει ξεκινήσει για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Δεν υπάρχει Ολυμπιακός στον κόσμο όλο, που θα βγει να πανηγυρίσει για τις νίκες που έκανε η ομάδα του. Απλά τις κρατάει ως μια καλή βάση για την συνέχεια που αναμένεται ενδιαφέρουσα. Και θα πρέπει να 'ναι και πιο ευχάριστη ποδοσφαιρικά...


ΠΑΟ Κοντρέρας σε πρώτο πλάνο




Κοντρέρας σε πρώτο πλάνο

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί διακριτικά τις συζητήσεις του Πάμπλο Κοντρέρας με τον ΠΑΟΚ και αν ο Χιλιανός αμυντικός μείνει ελεύθερος, θα κινηθεί για την απόκτησή του.

Ο σχεδιασμός γίνεται με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθηθεί σφιχτή οικονομική πολιτική, χωρίς υπερβάσεις.
 


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ζητήσει μία ή δύο προσθήκες, με προτεραιότητα το κέντρο της άμυνας και έναν επιθετικό περιοχής. Για τον στόπερ, μία πολύ καλή περίπτωση αποτελεί ο Πάμπλο Κοντρέρας, εφόσον μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ.

Το μέλλον του Χιλιανού αμυντικού στην Τούμπα φαντάζει αβέβαιο, αφού αμείβεται με πολλά χρήματα και παράλληλα του οφείλεται ένα σεβαστό ποσό. Ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα και η αποχώρησή του αποτελεί μονόδρομο με τα σημερινά δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί διακριτικά τις συζητήσεις και εφόσον η συνεργασία των δύο πλευρών λυθεί, θα γίνει κίνηση για την απόκτηση του έως το τέλος της σεζόν. Ο 34χρονος αμυντικός ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και μπορεί να βοηθήσει άμεσα στη μάχη για τον τίτλο, ενώ η ποιότητα και η εμπειρία του είναι αναμφισβήτητες.

ΠΑΟΚ Η αποθέωση και το ζεστό χειροκρότημα σε Σαλπιγγίδη


Η αποθέωση και το ζεστό χειροκρότημα σε Σαλπιγγίδη

Η στιγμή της αλλαγής του Σαλπιγγίδη στο Καυτανζόγλειο και το τραγούδι των οπαδών του ΠΑΟΚ όταν ο διεθνής επιθετικός χρίστηκε σκόρερ απέναντι στη Δόξα Δράμας μέσα από videos.Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι από τα κεντρικά πρόσωπα. Αλλες φορές το ονομά του συζητείται λόγω των αποδοκιμασιών που ακούγονται από την κερκίδα, άλλες γιατί σκοράρει και άλλες επειδή, απλώς, πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.

Η εικόνα που σας μεταφέρει το olaPAOK.gr αποτυπώνει το κλίμα που επικράτησε κατά την στιγμή της αντικατάστασής του στον αγώνα με τη Δόξα Δράμας, όταν και έλαβε το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.


 

Στο παιχνίδι της Κυριακής (18/12) οι φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο είχαν, επίσης, την ευκαιρία να φωνάξουν ρυθμικά το όνομά του όταν σκόραρε το πρώτο γκολ του "Δικεφάλου". Τη στιγμή μπορείτε να τη δείτε στο video που ακολουθεί...

 


ΑΕΚ Συνδυασμός απουσιών και κακής μέρας η ήττα στο Περιστέρι


Συνδυασμός απουσιών και κακής μέρας η ήττα στο Περιστέρι

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο και χάλασε το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών. Η κακή μέρα βασικών παικτών και οι απουσίες ο λόγος της ήττας. Το Sport24.gr αναλύει.

Η ήττα με τον Ατρόμητο δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση ούτε χρειάζεται να είσαι ο "σοφός" του ποδοσφαίρου προκειμένου να καταλάβεις του λόγους που η ΑΕΚ έχασε.

Οι αρκετές απουσίες (και πάλι), η κούραση των ποδοσφαιριστών και η κακή μέρα που βρέθηκαν αρκετοί παίκτες ήταν αρκετά προκειμένου ο διψασμένος για εκδίκηση Ατρόμητος (άραγε από ποιόν;) πήρε τη νίκη στην έδρα του.
 

Οι λόγοι είναι απλοί...

  • Οι απουσίες πριν από το ματς ήταν στις 7 και κατά τη διάρκεια του αγώνα ανέβηκαν και πάλι στις 8. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης στο 30' έγινε αλλαγή, ενώ ο Κλωναρίδης από το 15' ζητούσε αλλαγή. Τα υπόλοιπα ονόματα τα ξέρετε...

  • Η κακή μέρα που βρέθηκαν αρκετοί παίκτες της ομάδας για πρώτη φορά στο διάστημα που η ΑΕΚ έκανε το σερί των πέντε νικών, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Ο Σιαλμάς που ήταν ο μοιραίος παίκτης σε άμυνα(παραλίγο) και επίθεση, ο Κάρλος που δεν του βγήκε, ο Μπέλεκ που δεν πέρασε από τα δεξιά ούτε μια φορά, ο Κάλα που γλιστρούσε, ο Μάκος, Κλωναρίδης. Ήταν αναμενόμενο να έρθει και αυτή η μέρα...

  • Η κούραση των παικτών του δικεφάλου που αρκετοί από αυτούς προέρχονταν από το παιχνίδι με την Στουρμ την Τετάρτη, αλλά και επειδή έχουν αγωνιστεί στα περισσότερα ματς στο διάστημα των πέντε νικών. Ο λόγος φυσικά, οι απουσίες της Ένωσης που όποιος έφευγε είχε τον μήνα στο τσεπάκι του και όπως ήταν φυσιολογικό κάποιοι έπρεπε να αναπληρώσουν το κενό... με συνεχόμενους αγώνες.

Άλλωστε όπως έγραψε και ο Κάλα σε προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: "Υπάρχουν μέρες που η τύχη δεν είναι μαζί σου και δεν σου δίνει το χέρι".

ΥΓ: Η χρονιά δεν τελείωσε, καθώς λίγο πριν μας αφήσει το 2011, ξεκινάει η τρίτη διοργάνωση που συμμετέχει η ΑΕΚ με τον αγώνα με την Καλαμάτα. Και οι ήττες είναι στο πρόγραμμα, αρκεί να τις ξεπερνάς και να γίνεσαι ακόμα καλύτερος.



Επέστρεψε το "φάντασμα" της χρεοκωπίας


Επέστρεψε το "φάντασμα" της χρεοκωπίας

Στον «αέρα» και υπό την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα, με αφορμή τις επιπλοκές που διαπιστώνονται στη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Τα αγκάθια της διασφάλισης του «εθελοντικού» χαρακτήρα και του «υψηλού» ποσοστού συμμετοχής των ιδιωτών....





ομολογιούχων έχουν καταστήσει αβέβαιη την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Σλυμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, πηγές της τρόικας διαμηνύουν στις ελληνικές αρχές ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί για το ελληνικό PSI, δεν υπάρχουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, εγγυήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε εθελοντική συμφωνία με υψηλό επίπεδο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που έχουν προκύψει είναι ότι οι ίδιες πηγές αρνούνται πλέον να επιβεβαιώσουν ότι παραμένει ο στόχος των 30 δισ. ευρώ ως κίνητρο προς τους ομολογιούχους για τη συμμετοχή τους στο PSI. Μάλιστα, διαπιστώνοντας τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, η τρόικα προειδοποιεί -σε αυστηρό τόνο- την Αθήνα ότι θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μη θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια.

"Αγαπούλα, την... κουκούλα!'' (ΒΙΝΤΕΟ)


"Αγαπούλα, την... κουκούλα!'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφορεί η νέα διαφήμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η οποία συνεχίζει στο ίδιο ύφος, εμπνεόμενη από το χώρο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή τη νέα version υπάρχει και υπόθεση με στημένα...Ο πρωταγωνιστής, πρόεδρος ομάδας, είναι πίσω από τα σίδερα κρατητηρίου και ζητάει από τον δικηγόρο του μέσω του πληρεξούσιού του να βρει τρόπο να την σκαπουλάρει από την...
στενή. Ο δικηγόρος του όμως λέει ότι δεν μπορεί αφού οι κασέτες που έχουν οι αρχές με ύποπτες συνομιλίες του είναι πιο πολλές και από του Πάριου!

Η... προεδράρα επιμένει και τότε ο δικηγόρος του προτείνει να καταδώσει μερικά ονόματα για να την βγάλει καθαρή!

Τότε φωνάζει την υπέρτατη ατάκα: "Αγαπούλα την... κουκούλα!"

Έλληνες μετανάστες με "όπλο" το ευρωδιαβατήριο


Έλληνες μετανάστες με "όπλο" το ευρωδιαβατήριο

Μεγάλη αύξηση σημειώνει ο αριθμός των Ελλήνων που συμπληρώνουν το europass ή αλλιώς το Επαγγελματικό Ευρωδιαβατήριο ή αλλιώς τον φάκελο με τα προσωπικά στοιχεία και προσόντα, ελπίζοντας να ανοίξουν οι "πόρτες" για μία καλύτερη τύχη και εργασία εκτός Ελλάδας.
Τo Europass είναι ένας φάκελος, που κάθε ενδιαφερόμενος......
συμπληρώνει ηλεκτρονικά και αποτελείται από πέντε επιμέρους έγγραφα περιγραφής των προσόντων, γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κατά την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία του.
Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος περιέχει:
* Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
* Διαβατήριο Γλωσσών (LP) που γνωρίζει ο κάτοχος
* Κινητικότητα (Mobility), δηλαδή τυχόν επαγγελματικά ή σπουδαστικά ταξίδια που έχει κάνει n Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού (CS), έγγραφο που περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
* Παράρτημα Διπλώματος (DS), το οποίο δεν υποκαθιστά το πτυχίο, όμως είναι πολύ χρήσιμο καθώς εξηγεί λ.χ. ότι ένας αγιογράφος που σπούδασε στην Ελλάδα, έχει εξειδικευθεί και σε προγράμματα σχεδιασμού σε υπολογιστές, πέρα από την τέχνη του.
Ο φάκελος είναι τυποποιημένος και κοινός για όλους τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, που δίνει τη δυνατότητα στους ξένους εργοδότες, να κάνουν σύγκριση των τυπικών και πραγματικών προσόντων των υποψηφίων προς πρόσληψη.
Φεύγουν οι νέοι
Σημειώνεται, ότι από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2011, στην ιστοσελίδα συμπληρώθηκαν ακόμη 30.000 βιογραφικά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 89.300 βιογραφικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι την εκπνοή του έτους τα κατατεθημένα βιογραφικά θα ξεπεράσουν τα 100.000.
Αν λάβουμε υπόψιν πως ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός συμπληρωμένων βιογραφικών Europass στη χώρα μας για το 2010 ανήλθε στα 46.399 βιογραφικά σημειώματα, τότε παρατηρείται υπερδιπλασιασμός της τάσης των Ελλήνων να μεταναστεύσουν.
Για σημαντική αύξηση των νέων, που κατέθεσαν τα στοιχεία τους, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας επιπλέον ότι "αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες, ακόμα και σε εκείνες που δεν έχουν το σοβαρό πρόβλημα ανεργίας που έχουμε εμείς".

ΠΡΟΤΕΙΝΌΜΕΝΑ LINK