Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ xasomeradiko toolbar


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε όλους τους αναγνώστες μας!
Σήμερα θα σας δείξω ένα πολύ καλό προγραμματάκι   για  "ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ" αλλά και για ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ.

Έχω φτιάξει για εσάς μια μοναδική δική μας
ΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Δηλαδή μια μπάρα που θα εμφανίζεται πάνω-πάνω  στην σελίδα του INTERNET EXPLORER σας  όπου και αν είστε χωρίς να σας ενοχλεί και να μπορείτε να προσθέτεται και να αφαιρείται ότι θέλετε σε αυτή.
Η μπάρα έχει από αριστερά προς τα δεξιά κάποια καλούδια από εμένα ήδη όπως:

           Το λογότυπο της σελίδας μας πατώντας εκεί μεταβαίνετε αυτόματα σ’ αυτήν.

   Μηχανή αναζήτησης με επιλογή τύπου αρχείου. Γράφουμε ότι θέλουμε να googlάρουμε, κλικ στο βελάκι δεξιά από το go ( αν θέλουμε δεν είναι αναγκαίο ), επιλέγουμε τύπο και κλικ στο go ή image ή ότι άλλο βγει στην θέση το go.

      Facebook , πατάς κάνεις σύνδεση στο facebook σου και έχεις άμεσα τυχόν μηνύματα, ειδοποιήσεις, αιτήματα φιλίας, δημοσιεύσεις και πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να φύγεις από την σελίδα που είσαι εκείνη την δεδομένη στιγμή.

   Ø  Το γνωστό μας skype. Απλά πατάς και μπαίνεις στο skype σου.


    βλέπεις τον καιρό στην περιοχή σου. Όπου και αν βρίσκεσαι. Επεμβαίνεις αν θες και του λες να σου δείχνει όποια άλλη πόλη βρήκες στο change location.

      Πατάς και το ρυθμίζεις με το email σου και αυτό σε ενημερώνει και  με ήχο αν θες, για την ύπαρξη καινούργιου μηνύματος. Εγώ έβαλα ότι βάζω στο messenger για να συνδεθώ και με πάει στην σελίδα μου στο hotmail.

     Μεταφραστής από όλες τις γλώσσες σε όλες τις γλώσσες.


   Το καλύτερο μου J  radio station με όλους τους σταθμούς . Απλά πατάς add edit stations βάζεις να ψάξει όποιον σταθμό θες τον βρίσκεις και τον έχεις πλέον στους σταθμούς σου. Εγώ έβαλα greek μου έβγαλε πάρα πολλούς επέλεξα όσους ήθελα και τους έσωσα. Δεν είχε τον Λάμψη και ξαναέκανα add αλλά έψαξα για lampsi την βρήκα μόνη της, add και αυτή και έτοιμος. J


 Με μία λέξη , ημερολόγιο . Κάνεις σύνδεση με facebook  και με ότι άλλο σου δίνει (αν θες)  και αυτό σε ενημερώνει για εκδηλώσεις γενέθλια .


  Αυτά εδώ τα πρόσθεσα εγώ από την επιλογή που μου δίνει μέσα από το toolbar settings. Έχει και άλλα εσείς βάζετε ή όχι ότι σας κάνει κέφι.

  Ρυθμίσεις και πρόσθεση εφαρμογών από την σελίδα του toolbar. Στις Ρυθμίσεις βάζεις αυτά τα δικά σου που είπα στο προηγούμενο και ρυθμίζεις όπως θες το toolbar.

 Εγκατάσταση


Αν δεν έχουμε ήδη πατήσει πάνω στο θέμα για να το κατεβάσουμε


Πατάμε    ΕΔΩ    και στην σελίδα που βρεθήκαμε στο 


αν θέλουμε να το εγκαταστήσουμε σε άλλο explorer τότε πατάμε και επιλέγουμε τον αντίστοιχο πιο κάτω και συγκεκριμένα ένα από αυτά
, απλά το δοκίμασα στο chrome, δουλεύει αλλά δεν εμφανίζει το radio και κάποια άλλα . Είναι beta ακόμα.
Στην εγκατάσταση εγώ ξετσέκαρα τα επιλεγμένα κουτάκια --> set the xasomeradiko, Set my home page και Send me notifications .

Πατάμε Agree και τελειώνουμε έτσι απλά την εγκατάσταση. J

Ελπίζω και εύχομαι να σας αρέσει , περιμένω σχόλια εδώ μέσα .
Αν θελήσετε να με ρωτήσετε κάτι μην διστάσετε στείλτε Email :    xasomerh@hotmail.com      με θέμα xasomeradiko toolbar και ρωτήστε με  ότι θέλετε.





Το 45% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο

Το 45% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο

Το 45% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη, από το τέλος, θέση των 27 χωρών-μελών της ΕΕ., που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία, με το 46% των πολιτών να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, και η Ρουμανία όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 54%.

Σε καλύτερη θέση, όσον αφορά το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, βρίσκονται η Κύπρος και η Πορτογαλία, με ποσοστό 59%, ενώ την κορυφή καταλαμβάνουν η Σουηδία (95%), η Δανία και η Ολλανδία (με 93%).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Eurostat, το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει τον ευρωπαϊκό βορρά από τον φτωχότερο νότο διατηρείται, παρόλο που το ποσοστό των συνδεδεμένων ευρωπαϊκών νοικοκυριών αυξήθηκε από το 49% το 2006 στο 73% το 2011.

Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50% ή χαμηλότερα μόνο σε τρεις χώρες: Ελλάδα (50%), Ρουμανία (47%) και Βουλγαρία (45%).

Συγκριτικά με τη μέση χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα έχει χάσει μια πενταετία όσον αφορά τη διείσδυση του διαδικτύου.

Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 68%, αφού μόνο το 45% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν σήμερα συνδέσεις DSL.
Zougla.gr
 

Η παλάμη γίνεται οθόνη αφής !


Η παλάμη γίνεται οθόνη αφής !

 

Πειραματικό φορητό σύστημα που αναπτύσσει η Microsoft μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια -από τον τοίχο μέχρι την ...... 
παλάμη του ίδιου του χρήστη- σε οθόνη αφής. Το OmniTouch χρησιμοποιεί έναν προβολέα που εμφανίζει εικονικά πληκτρολόγια ή άλλες διεπιφάνειες ελέγχου, ρυθμίζοντας μάλιστα αυτόματα την εικόνα ώστε να εμφανίζεται όσο γίνεται λιγότερο παραμορφωμένη.



Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης μια κάμερα που υπολογίζει το βάθος, παρόμοια με τον αισθητήρα του Kinect, ενός περιφερειακού για το Xbox που αναγνωρίζει χειρονομίες. Η κάμερα παρακολουθεί τις κινήσεις των δακτύλων και καταλαβαίνει πιο σημείο της εικόνας ακουμπά ο χρήστης ανά πάσα στιγμή. «Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι κάθε τι που κάνουμε σήμερα με τις φορητές συσκευές θα μπορεί να γίνεται και πάνω στο χέρι μας με τη βοήθεια του OmniTouch» σχολίασε ο Κρις Χάρισον, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, o oποίος συνεργάζεται με τη Microsoft για την τελειοποίηση της τεχνολογίας. Δείτε μια παρουσίαση στο βίντεο .

ΔΕΙΤΕ: Ο αντικαταστάτης των δίδυμων πύργων


ΔΕΙΤΕ: Ο αντικαταστάτης των δίδυμων πύργων

Ο «αντικαταστάτης» των δίδυμων πύργων [φωτο]Ήδη έχει 90 ορόφους και απομένουν άλλοι 14 να χτιστούν ως την κορυφή του
. Ο ουρανοξύστης...

One World Trade Center, δίνει πλέον ζωή εκεί όπου χάθηκαν 3000 περίπου ψυχές, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.



Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, από τον 80ο όροφο του ουρανοξύστη με θέα όλη την πόλη.



Εστιατόρια, πισίνες,εμπορικά καταστήματα, αλλά και μουσείο για την 9η Σεπτεμβρίου, είναι μόνο κάποιοι από τους χώρους που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας David Childs, δημιουργώντας ένα νέο κτίριο στα θεμέλια του παλιού, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι το ψηλότερο του Μανχάταν.



H θέα από τον 80ο όροφο του ουρανοξύστη:




:


Πανοραμική θέα από τον 80ο όροφο


Πανοραμική θέα από τον 800 όροφο του One World Trade Center




Ο ουρανοξύστης One World Trade Center, όπως φαίνεται από άλλο κτίριο:


ουρανοξύστης One World Trade Center


Το κτίριο που χτίστηκε στη θέση των δίδυμων πύργων

Πώς να ενισχύσεις το wifi σου, με μια μπύρα


Πώς να ενισχύσεις το wifi σου, με μια μπύρα

Με μία απλή κατασκευή από ένα κουτάκι μπύρας, ενίσχυσε το σήμα του ασύρματου δικτύου σου κατά 2 με 4 μπάρες σε λιγότερό από 5 λεπτά της ώρας. Θα χρειαστεί να πιείς μία μπύρα.







1. Θα χρειαστείς ότι φαίνεται στην παρακάτω εικόνα (αλουμινένιο κουτάκι, blu tak, ψαλίδι, κοπίδι)



2. ξέπλυνε καλά το κουτάκι αλουμινίου με νερό

3. Αφαίρεσε το δαχτυλίδι ανοίγματος



4. Κόψε το κάτω μέρος από το κουτάκι με το κοπίδι στην διακεκομμένη κόκκινη γραμμή, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα



5. Ακολούθησε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την άνω πλευρά, παραλείποντας ένα μικρό κομμάτι (με άσπρη διακεκομμένη γραμμή στην εικόνα) στην κοντινότερη απόσταση από την τρύπα, όπως φαίνεται στην εικόνα.



6. Κόψε με το ψαλίδι κατά μήκος του ακριβώς αντιδιαμετρικού σημείου που αφέθηκε στο προηγούμενο βήμα χωρίς να κοπεί. Δες στην εικόνα λεπτομερέστερα



7. Με προσοχή, ξεδίπλωσε την αλουμινένια επιφάνεια γύρω από το κεντρικό σημείο της τρύπας ώστε να σχηματίζει παραβολική κάτοψη, όπως ένα δορυφορικό πιάτο.



8. Τοποθέτησε τον αυτοσχέδιο ενισχυτή του σήματος στο router σου. Τοποθετώντας στην βάση του μερικά κομμάτια blu tak η οποιουδήποτε υλικού που θα το σταθεροποιήσει σε όρθια θέση. Πέρασε την τρύπα της βάσης από το κουτάκι μέσα από την κεραία του router, και κόλλησε το στην εφαπτώμενη επιφάνεια του. Φρόντισε η κατασκευή σου να είναι προσανατολισμένη ώστε να στέλνει το σήμα του δικτύου στην επιθυμητή κατεύθυνση.

Μέτρηση σφυγμού με εφαρμογή στο iPad 2 (vid)


Μέτρηση σφυγμού με εφαρμογή στο iPad 2 (vid)

Δες στο βίντεο πως μέσω μίας νέας εφαρμογής του ipad2, δίνεται στους χρήστες του η δυνατότητα μέτρησης του καρδιακού σφυγμού και ρυθμού αναπνοής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.




Χρησιμοποιώντας την camera του ipad2 η εφαρμογή αναλύοντας την τονικότητα του χρώματος του προσώπου προς μέτρηση, καταφέρνει να υπολογίσει τον καρδιακό ρυθμό και τον ρυθμό της αναπνοής. Στην μέτρηση ωστόσο υπεισέρχεται ένα μικρό ποσοστό σφάλματος, και δεν αποτελεί ακριβές ιατρικό δεδομένο του εξεταζόμενου.

Ίσως όμως η Philips να μην χρηματοδότησε μία τόσο δαπανηρή έρευνα απλά και μόνο για να μπορείς να μετράς κάτι που δεν αποτελεί απόλυτη ιατρική πληροφορία, ούτε και κάτι ευχάριστο προς ανταλλαγή με τους φίλους σου στα twitter και facebook. Διάβασε παρακάτω λίγα πράγματα για την βιομετρική.





Η νέα αυτή κατηγορία εφαρμογών είναι αποτέλεσμα ενός επιστημονικού κλάδου αιχμής με το όνομα βιομετρική (biometrics). Η βιομετρική αναπτύσσεται ταχέως τα τελευταία χρόνια με σκοπό την ταυτοποίηση ανατομικών και συμπεριφορικών γνωρισμάτων ατόμων, κυρίως με την βοήθεια ανάλυσης εικόνας μέσω υπολογιστικών συστημάτων.

Οι δύο βασικοί στόχοι είναι,


1. η ασφάλεια πρόσβασης: φαντάσου μία κάμερα που να ταυτοποιεί τα ακριβή χαρακτηριστικά του προσώπου σου (face recognition system) κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι σου

2. data mining: Ή αλλιώς εξόρυξη δεδομένων από τεράστιο αριθμό ατόμων με εμπορικούς σκοπούς ή παρακολούθησης κοινωνικών τάσεων. Για παράδειγμα σκέψου την κάμερα του ipad 2 ή μια οποιαδήποτε κάμερα, να αναλύει την βιομετρική σου την ώρα που κοιτάζεις μια διαφήμιση στην οθόνη του, αντλώντας δεδομένα για την απήχηση της (αύξηση καρδιακού ρυθμού) ή όχι. Επίσης την καταγραφή (monitoring) του γενικότερου κοινωνικού άγχους του πληθυσμού μιας πόλης, μέσω της μεταβολής του μέσου όρου του καρδιακού ρυθμού των πολιτών, υπό συνθήκες.

Όταν η Νέα Τάξη Πραγμάτων μας χτυπήσει την πόρτα, η απάντηση πρέπει να είναι γνώση.

Απίστευτο κόλπο με φλεγόμενο καπνό (Vid)


Απίστευτο κόλπο με φλεγόμενο καπνό (Vid)

Ένα πολύ απλό αλλά ευφάνταστο «μαγικό» τρυκ, που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους φίλους σας. Δεν είμαστε σίγουροι για την επιστημονική του εξήγηση αλλά φανταζόμαστε ότι μόρια κεριού υπάρχουν στον καπνό που σβήνει, με αποτέλεσμα ο καπνός να παίρνει …φωτιά.




Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου


Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πιο διαδεδομένο έθιμο σε όλο τον κόσμο και ο στολισμός του ταυτίζεται με το πνεύμα των ημερών. Από την αρχαιότητα υπήρχε σε όλες τις θρησκείες η παράδοση να στολίζονται δέντρα ή κομμάτια δέντρων.




Η λατρεία των δέντρων


Οι πρόγονοι του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν να αναζητηθούν στα ειδωλολατρικά έθιμα της λατρείας των δέντρων. Οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν το δέντρο στις τελετές τους ως σύμβολο αναγέννησης που σηματοδοτούσε το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης και της αναγέννησης της μητέρας Φύσης. Στην Αγγλία, όπως και στην Γαλλία, οι Δρυίδες στόλιζαν βελανιδιές με φρούτα και κεριά προς τιμήν των Θεών τους. Οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι και οι Εβραίοι έφτιαχναν γιρλάντες και στεφάνια από αειθαλή δέντρα ως σύμβολα της αιώνιας ζωής.

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι ένα μίγμα της λατρείας του Σατούρνο και άλλων δοξασιών που αναμείχθηκαν με τις χριστιανικές. Υπάρχουν μαρτυρίες από το 336 μ.Χ ότι στις 25 Δεκεμβρίου στην Ρώμη γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια προς τιμήν του θεού Σατούρνο και οι ρωμαίοι στόλιζαν διάφορα δέντρα με στολίδια όπως καρύδια ή άλλα φαγώσιμα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα Σατουρνάλια είναι ο πρόδρομος των Χριστουγέννων. Τον 4ο μ.Χ αιώνα καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως η ημέρα της γέννησης του Χριστού.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο


Ο Άγγλος ιερομόναχος Άγιος Βονιφάτιος ήταν αυτός που καθιέρωσε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση για να εξαλείψει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, έβαλε στη θέση του το έλατο σαν σύμβολο χριστιανικό και ειδικότερα σαν σύμβολο των Χριστουγέννων.



Η παράδοση θέλει το ιδρυτή του Προτεσταντισμού Μαρτίνο Λούθηρο να είναι αυτός ο οποίος καθιέρωσε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ το 1882 στην Νέα Υόρκη στολίστηκε το πρώτο ηλεκτρικά φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ένα συνάδελφο του Τόμας Έντισον.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα


Το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου το έφεραν στην χώρα μας οι Βαυαροί και στην Ελλάδα για πρώτη φορά στολίστηκε δέντρο στα Ανάκτορα του Όθωνα το 1833.

Πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα ήταν το παραδοσιακό Χριστόξυλο ή Δωδεκαμερίτης ή Σκαρκάνζαλος κυρίως στα χωριά της Βορείου Ελλάδος. Κάθε Χριστούγεννα έβαζαν ένα μεγάλο κούτσουρο από άγρια κερασιά, πεύκο ή ελιά στο τζάκι όπου θα έκαιγε για όλο το 12ήμερο των γιορτών από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα. Σύμφωνα με την παράδοση φέρνει καλοτυχία και κυρίως προστατεύει το σπίτι από τους καλικάντζαρους που μπαίνουν από τις καμινάδες και κλέβουν ή κάνουν ζημιές στο νοικοκυριό.

Αναμφίβολα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι από τα πιο όμορφα έθιμα και κάθε χρόνο μικρά ή μεγάλα, φυσικά ή τεχνητά στολίζουν μια γωνιά του σπιτιού μας και δίνουν χαρά σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.

Περιηγήσου 3D στο πιλοτήριο του Discovery


Περιηγήσου 3D στο πιλοτήριο του Discovery

Αναρωτήθηκες ποτέ τι βρίσκεται στο εσωτερικό ενός Διαστημικού Λεωφορείου? Δες παρακάτω την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στο πιλοτήριο του διαστημοπλοίου Discovery.






Το Διαστημικό Λεωφορείο Ντισκάβερι (Κωδικός Τροχιακού Οχήματος: OV-103) είναι ένα από τα τρία επιχειρησιακά διαστημικά λεωφορεία του στόλου της NASA. Όταν πρωτοπέταξε το 1984, το Ντισκάβερι έγινε το τρίτο επιχειρησιακό διαστημικό λεωφορείο και προσγειώθηκε για τελευταία φορά στις 9 Μαρτίου 2011 αφού ολοκλήρωσε την αποστολή STS133. Το Ντισκάβερι έχει πραγματοποιήσει τόσο ερευνητικές αποστολές όσο και αποστολές συναρμολόγησης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού(International Space Station - ISS).

Πατώντας εδώ περιηγήσου 3D στο εσωτερικό του πιλοτηρίου του Discovery.

ΠΡΟΤΕΙΝΌΜΕΝΑ LINK